zaterdag 15 december 2012

weekend stilte

Goeie morgen logger(ster) Weekendstilte op bespiegelingen !!!, Wel morgenochtend de ZONDAGOCHTEND SHORT ! Een fors fragment van CINEVILLE met een van de bekendere films in onze geschiedenis. En misschien nog een logje extra Maak er een fijn weekend van en vergeet niet het derde kaarsje in de ADVENTSKRANS aan te steken.

vrijdag 14 december 2012

voetbal als wetenschap

Wie kent hem niet van de tv ?? Jan van Halst, wetenschappelijke analyst van een potje voetbal. Ja jullie lezen het goed: een potje voetbal, niet meer en niet minder, want vandaag winnen we en volgende week verliezen we weer eens een partijtje. De jannen van halst pretenderen meer, was hij niet ook de man die directeur was bij de verzuimreductie ?? dat orgaan dat de zieke achter de broek zit om de werkgever te gerieven. Na een tv reportage was hij snel weg, niet goed voor zijn image. Maar goed NOSSPORT omarmt hem en er schuiven wekelijks sportprominenten aan tafel ten guste van een goed belegde boterham. Dat dit spel weer snel gewoon een potje voetbal moet worden, los van alle hektiek en los van het financiele gewin, lijkt bespiegelaar duidelijk. Analytici en ander over het paard getilde bobo's(de heer van gaal deze week in een uur voetbalgebrabbel) bespiegelaar heeft er schoon genoeg van....

weekend klanken

beethoven, pianoconcert nr 3

war on football

quote van de dag

de quote van de dag is vandaag voor onze BROMSNOR, voor IVO adres van de website?? www.watzegtivo.nl

de vijfde macht in aantocht

rob wijnberg- als oude vuil weggezet bij nrc next, komt met DE VIJFDE MACHT. Bespiegelaar wacht ongeduldig af.

deze dag..................

14 December 2012 Deze dag in de geschiedenis: In 1287 vindt de Sint-Luciavloed plaats. Als gevolg van een zware storm treden overstromingen op rond de Zuiderzee. Tientallen dorpen door het water verzwolgen en West- Friesland wordt definitief gescheiden van het huidige Friesland. 50000 tot 80000 mensen komen hierbij om het leven. De Waddenzee en de Zuiderzee zoals we die nu kennen zijn bij deze vloed ontstaan.

een feestelijke tijd

Goeie morgen logger(Ster) Zo zijn we on gemerkt in een feestelijke tijd beland. De winkels ton en hun mooiste creaties aan stemmige kleding en ook nog eens met een forse korting. Bespiegelaar heeft er zin om de malaise van elke dag crisis, even van zich af te werpen om met het nieuwe licht ook weer hoop en vertrouwen op te bouwen.

donderdag 13 december 2012

het zal toch niet waar zijn..

bromsnor en de betutteling

zwartgalligheid

En ineens staat het bespiegelaar tegen, die zwartgalligheid in de persoon van ene VAN ROSSUM. Was er aanvankelijk een gulle lach aanwezig op zijn manier van naar de wereld kijken, nu is het over en uit. Hij heeft van sarcasme en ironie zijn handelsmerk gemaakt en de media omhelzen hem als de profeet, die goed is voor de kijkcijfers. Zelfs een oudejaarsconference is hem toegezegd om de gujlle lachers op zijn hand te krijgen. Zo niet meer bij bespiegelaar die de toegepaste trucs van redeneren meer dan zat is.

van de schoonheid en de troost

victory boogie woogie mondriaan
ECHT EEN WERK VAN MONDRIAAN DAT ONS VROLIJK MOET STEMMEN. HET IS TE ZIEN IN HET HAAGS GEMEENTEMUSEUM VOOR VEEL GELD GEKOCHT DOOR DE TOENMALIGE OVERHEID GELD SPEELDE GEEN ROL EN OOK DE TOENMALIGE REGERING GRAAIDE IN DE POT.

even opzoeken....

deze dag

13 December 2012 Deze dag in de geschiedenis: In 1642 ontdekt Abel Tasman Nieuw-Zeeland. Hij noemde het `Statenland`, in de veronderstelling dat het verbonden was met het Stateneiland van Zuid-Amerika. een jaar later werd de naam door Hollandse cartografen veranderd in Nova Zeelandia, naar de Nederlandse provincie Zeeland. Eerder vond hij het eiland Tasmanië, waar tijdens de enige ontmoeting die hij met Maori`s gehad heeft vier van zijn mannen gedood werden.

op weg naar.......

Goeie morgen logger(Ster), Zomaar een dag op weg naar de kortste dag en die datum komt steeds dichterbij. Ook bespiegelaar verwelkomt deze dag omdat het de ommekeer betekent, met een mooi woord de zonnewende genoemd. Inmiddels regent het goeie wensen in de vorm van kaarten en ook bij bespiegelaar worden deze vaak kleurige berichten aan een rood lint gehangen.

woensdag 12 december 2012

voor straf

tweet, tweet, tweet

tweet,tweet,tweet, allemaal de zegen !!! een van de grote toneelspelen in onze wereld. we hebben er meer ook in ons land, denk aan LECH.. Lieve vrienden, het doet me deugd met jullie via Twitter in contact te treden. Dank jullie wel voor al jullie vriendelijke berichten. Ik zegen jullie uit het diepst van mijn hart." Met deze woorden slingerde paus Benedictus XVI vanmorgen zijn eerste twitterbericht de wereld in.

staatsschuld

De staatsschuld stijgt elke dag met ettelijke miljoenen. Er is zelfs een soort barometer welke ons de juiste stand vertelt. Het neo liberale denken en doen van ons allemaal bracht deze ellende en het lijkt niet te stoppen. Beurzen open, dijken dicht, een oude slogan uit de jaren 50 van de vorige eeuw, zou een oplossing kunnen zijn, maar nee, deze regering belooft slechts bezuinigingen en daarmee een verdere toename van de werkeloosheid voor velen. Een heilloze weg en ook de daarmee gepaarde gaande beloftes deugen niet. Een overheid die ons voortdurend op het verkeerde been zet, wat moeten we er toch mee?? Gebroken beloftes,zondermeer !!!

all out of love

Bij het zoeken naar een passend lied op een vorige log, stuit bespiegelaar op de zangeres SANDRA REEMER met een lied dat hem ooit en ook nu nog blijft boeien. Vandaar vandaag twee keer KROEPOEKJE met haar geweldige stem

een voorspellende geest

the party's over

Bespiegelaar herinnert zich nog de rede welke de toenmalige minister president J.den Uyl hield naar aanleiding van de oliecrisis. Dezelfde strekking had een dergelijke speech, uitgesproken door de huidige voorzitter van de sociaal democraten. THE PARTY's OVER PvdA-leider Diederik Samsom in ontnuchterende Den Uyl lezing: Tijden van vóór de crisis keren niet weer ... Nu moeten we opruimen en herinrichten ... Europa wordt onze zwaarste beproeving Diederik Samsom hield maandagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Rode Hoed de Den Uyl Lezing. Deze wordt sinds 1998 gehouden om de sterfdag van de roemruchte PvdA-voorman te herdenken. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Den Uyl overleed. De bijeenkomst stond in het teken van de betekenis en actualiteit van zijn gedachtegoed. In 1995 legde Wim Kok in zijn Den Uyl lezing nog de ideologische veren van de PvdA af.

donkere dagen

Goeie morgen logger(ster) We beleven de donkere dagen voor de kerstmis. Het is onmiskenbaar, maar even, slechts even liet de ochtendzon zijn licht schijnen over de omgeving !! Daarna nam natte sneeuw en regen de regie weer over.
foto:fleurentine

dinsdag 11 december 2012

ode aan een staatsman

de 25e sterfdag van een staatsman

Deze week herdenken we de vijfentwintigste sterfdag van JOOP DEN UYL. De man van de maakbare samenleving en de spreiding van inkomen, kennis en macht. Veel te vroeg gestorven maar in DIEDERIK meent bespiegelaar een waardige opvolger te ontwaren. Kijk hem in de kamera kijken met op de achtergrond MARK. De eerste persoon ? gewoonmet visie op de samenleving en de tweede? gewoon een politieke rommelaar.

quote van de dag

De quote van de dag komt van diederik samson quote Europa wordt de zwaarste beproeving’ Samsom vindt het belangrijk om het ‘echte verhaal’ over Europa te vertellen, omdat anders mensen afhaken. Van de opgaven waar Nederland voor staat, zorgt Europa bij Samsom voor de ‘meeste hoofdbrekens’. “Europa wordt onze zwaarste beproeving.” Volgens de PvdA-leider moeten nu belangrijke besluiten worden genomen zoals de vorming van een bankenunie: “Nu. Tenzij we bereid zijn onze kinderen uit te leggen dat we het project uit onze handen hebben laten vallen; dat ze onderdeel uitmaken van een Europa waar de geschiedenis werd geschreven. Daar pas ik voor. Ik wil dat onze kinderen opgroeien in een Europa waar de toekomst wordt gemaakt.” unquote

de eerste kersttak

Bespiegelaar schrijft 1943 en ook toen werd er- ondanks dat we leefden in de bezettingstijd- KERSTTIJD gevierd.Alle gruwelen ten spijt, werd er doorgeleefd in een traditie van duizenden jaren. Bij bespiegelaar thuis was een kerstboom niet aan de orde totdat enige dagen na de 25 e december de eerste kerststakken op straat terecht kwamen. Het feest was over, maar niet voor hem !! De kale muur werd alsnog versierd met de opgeraapte kersttak en de bovenburen zorgden ervoor dat er een rode kerstklok, een parapluutje, een eikel enz en met wat engelenhaar de kerstsfeer alsnog gestalte kreeg. Haast zeventig jaar later getuigen en het rode versleten klokje en het gele eikeltje voor een zoete herinnering, zo mooi dat deze versiering elke jaar weer een ereplaats krijgen.

winterbanden, winterketel enz enz

We draaien helemaal door met die winterspullen.

de logjes van vandaag

Goeie morgen logger(ster) De logjes van vandaag worden pas na de middag aan het worldwide web prijsgegeven. Gewoon even geduld svp !!!

deze dag..............

11 December 2012 Deze dag in de geschiedenis: In 1931 wordt Bhagwan Shree Rajneesh geboren. Hij sticht `de Bhagwanbeweging` die wereldwijd navolg krijgt. Hij is onder meer bekend geworden als de bezitter van 96 Rolls Royces. De Indiase goeroe droomde van een nieuwe mens, spiritueel en sensueel tegelijk, een synthese van oosterse mystiek en westers materialisme. Deze mens zou het licht zien in zijn commune, een oase van liefde, vrijheid, vreugde en harmonie. In werkelijkheid creëerde hij een zwaar bewapende totalitaire gemeenschap die een broeinest werd van criminele activiteiten.

maandag 10 december 2012

wereldbeeld

Bespiegelaar, wat is jouw wereldbeeld?? Die vraag stellen en beantwoorden is geen sinecure. Heel gemakkelijk is gezegd dat mijn beeld van de wereld een open blik veronderstelt en dat die blik er eentje is van een progressieve snit. Maar de werkelijkheid van alledag, de teleurstellingen, welke ons leven vergezellen, nopen ook meerdere malen tot een wat meer conservatieve houding. Het realisme neemt dan de overhand en ziet het kwaad in ons dat alsmaar neigt toe te nemen. Het denken over het zich terugtrekken uit de wereld neemt de overhand en het in zich zelf gekeerd zijn is een feit. Hannah Arendt leert mij dat deze manier van denken, die vervreemding- hoe verleidelijk ook, niet tot bevrediging kan leiden en zij bepleit dan ook om naast het comtemplatieve karakter in het bestaan, zeker ook de betrokkenheid in het openbare leven een forse plaats te geven. Naast contemplatie (past bij de leeftijd !!derhalve betrokkenheid in positieve zin bij het zoals zij dat noemt deelname aan het publieke debat.
le penseur- rodin - st paul de vence denken - hannah arendt

hugo de groot en de vergissing

Subsidievermindering !! Het vijfde meest rijke land van de wereld moet zo nodig bezuiningen. We geloven er inmiddels allemaal in en toch ook weer niet. Het zal wel de hete adem van de internationale financiele wereld zijn, die ons de stuipen op het lijf jaagt. In ieder geval moet ook SLOT LOEVESTEIN eraan geloven.

blauwe maandag

Ype heeft last van de zogenaamde BLAUWE MAANDAG, de dag, het begin van de week waar depressieve gevoelens kunnen overheersen. Alhoewel kerstmis in zicht, is er toch vaak sprake van een bepaalde somberheid in deze toch als verwachtingsvolle tijd te boek staande periode. Bespiegelaar wil hem graag een handje op weg helpen naar een ander perspectief
KIJK VOOR DE VOLGENDE AFBEELDINGEN OP DEZE STRIP : www.fotostrips.nl

een fris begin

Gertvanhoef trakteert ons op een fris begin van de week. Hij speelt een prelude van YOUNG

vertrek n.r.c. uit rotterdam

van de schoonheid en de troost

Kale winterse bomen, ontdaan van al het gebladerte begeleiden ons door het donkere jaargetij. PIET MONDRIAAN werd ook geisnpireerd en schilderde een reeks van bomen tot een abstractie in het extreme !!

deze dag................................

10 December 2012 Deze dag in de geschiedenis: In 1799 voert Frankrijk als eerste land ter wereld het metrieke systeem in. In 1960 voert het het Système International in. In de landen van de Europese Unie is het gebruik van het SI als enig toegestane stelsel wettelijk verplicht. In het Verenigd Koninkrijk blijft het gebruik van de imperiale eenheden voor massa en lengte echter geoorloofd, hoewel de Britse overheid reeds in 1976 uitgebreide campagnes voerde om het metrische stelsel in te voeren.

kaal, kil en warm

Goeie morgen logger(ster) Kaal, kil en toch warm, zo zou bespiegelaar deze ochtend willen betitelen. Kaal en kil zoals de natuur zich tooit na een dag van grote dooi,welke alle sneeuw deed smelten. Warme gevoelens na de massale nagedachtenis met een aangrijpende toespraak van de zoon van de overleden grensrechter. Ons dagelijkse leven heeft een grilligheid in zich met een lotsbepaling,welke noopt om toch vooral positief te blijven reageren, ook wanneer nare zaken ons allen treffen. We moeten immers door met leven en de verplichting ligt in het feit dat de jongere generatie hoop en vertrouwen wordt bijgebracht. Kortom weer een hele preek van bespiegelaar maar wel gemeend !!! Door de bomen heen, door het donker kijken naar het licht met een kleine en of hoofdletter geschreven. We kunnen immers niet anders.....
foto: fleurentine

zondag 9 december 2012

het verschil

de kunst van het liefhebben

Denk daar maar eens over na !!! Een mooi thema voor deze wat troosteloze dag, waarop we afscheid nemen van de witte wereld om ons heen. De tweede zondag van de advent, betekent het tweede kaarsje aansteken en daarmee maken we ons langzamerhand op voor de naderende kerstdagen.

het gele bandje

Vanochtend het uitstekende programma van EVA JINEK weer eens bekeken. De rechtse kerk heeft inderdaad ook charmes, welke bespiegelaar na enig aarzelen wil bekennen. De gasten van vanochtend waren interessante personen. Vooral de anchorman van studio sport, MART SMEETS was erg aanwezig en ZONDER GELE BANDJE. De betekenis daarvan laat zich raden na de déconfiture rondom het wielrennen. Maar het moet worden gezegd: zijn presentatie was ijzersterk te noemen en de sportman in hart en nieren is niet zomaar af te schrijven, ondanks de vele jonge talenten die staan te dringen. Het gele bandje, symbool voor de kankerbestrijding wordt niet meer gedragen maar de intenties voor een dopingvrije toekomst van alle sporten, blijft behouden en dat is maar goed ook. Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

deze dag......................

9 December 2012 Deze dag in de geschiedenis: In 1425 wordt De Katholieke Universiteit Leuven gesticht. Het is de oudste universiteit van de Nederlanden, en tevens de oudste nog bestaande katholieke universiteit ter wereld. Er studeren jaarlijks ruim 30.000 leerlingen, verdeeld over 14 faculteiten. 150 jaar lang was de universiteit de enige in de Nederlanden, tot in 1575 de Universiteit van Leiden werd opgericht. Tijdens beide wereldoorlogen werd de universiteit zwaar getroffen, waarbij meer dan een miljoen boeken verloren gingen.

zondagochtend short

de film??? boy and bicycle